EXCLUSIV | Cele mai importante momente ale carierei lui Doroftei. Care a fost cel mai tare adversar, când a fost mândru că e român

0

Leonard Doroftei rămâne în continuare un personaj, chiar şi la mai bine de 14 de la ultimul său meci în ringul profesionist. Ploieşteanul în vârstă de 48 de ani s-a pliat perfect pe tiparul boxului profesionist adevărat, acolo unde sunt apreciate deopotrivă calităţile şi caracterele. Moşu s-a întors în ţară, şi-a făcut propria afacere, şi-a crescut copiii. Nu a uitat niciodată însă cele mai importante momente ale carierei sale, aşa cum nu a uitat că prin venele lui curge sânge de român.

La emisiunea ProSport Live Doroftei a dezvăluit care a fost cel mai dur adversar al său şi când s-a simţit mândru că este român.

”Gatti a fost cel mai dur adversar, alături de Balbi. Erau puternici, bine pregătiţi. Unul adversar dificil a fost şi Spadafora. Cu Gatti am pierdut din cauza unei greşeli. Am făcut-o şi am pierdut”, a punctat Doroftei. Meciul cu Arturo Gatti i-a închis practic cariera. Pe 24 iulie 2004, Doroftei a pierdut prin KO în repriza a doua în faţa regretatului boxer canadian. Moşu a început bine acel meci care promitea mult, dar în repriza a doua şi-a expus ficatul, iar Gatti nu a scăpat momentul. 

Cu Balbi s-a bătut de două ori. Primul meci i-a adus lui Doroftei supranumele de ”Rocky de România”. Pe 5 ianuarie 2002, la San Antonio (Texas), Doroftei câştiga titlul mondial WBA la semiuşoară, după un thriller pe care l-a încheiat cu faţa tumefiată şi arcadele sparte. Victoria partajată in acel meci i-a răscolit îndeajuns orgoliul încât să-şi dorească închiderea conturilor cu Raul Balbi. Cei doi s-au întâlnit la Bucureşti, în acelaşi an, pe 31 mai, iar victoria lui Doroftei, la puncte, a fost unanimă. În mai 2003, Doroftei a încercat unificarea a două centuri, boxând la Pittsburgh cu Paul Spadafora, campionul de la IBF. Meciul s-a încheiat egal, deşi mulţi l-au…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.