EXCLUSIV | Anunţ incredibil: „La Dinamo s-a furat o unitate militară. Suntem îndreptăţiţi să cerem palmaresul secţiei de fotbal!”

0

Clubul Sportiv Dinamo, prin vocea juristului Ciprian Stoica, nu renunţă la ideea dobândirii palmaresului secţiei de fotbal în perioada 1948-1992. Problema stadionului ţine în loc această mişcare, iar în partea a doua a interviului oferit ProSport, oficialul din Ştefan cel Mare a făcut o sinteză a înstrăinării Fotbal Club Dinamo după Revoluţie. Cum a fost făcută trecerea de la club departamental şi cum a apărut Nicolae Badea în conducere, o rocadă catalogată dur de Ciprian Stoica: “atunci s-a furat o unitate militară!”. Cu dosarele în mână, juristul punctează toate momentele cheie de după 1989, de la Vasile Ianul şi până la stema cu cei doi câini.

ProSport: Domnul Stoica, în luna aprilie, aţi făcut o afirmaţie prin care aţi dinamitat opinia publică dinamovistă. Aţi spus că vă tatonează o idee prin care Clubul Sportiv să revendice palmaresul secţiei de fotbal din 1948 şi până în 1992. Cum staţi, după câteva luni, cu această idee?
Ciprian Stoica: Aşa e, am făcut această referire la palmares. Este vorba de istorie şi trebuie să amintim câteva perioade, vreau să mă fac înţeles.

Vă rog!
În 1992 s-a făcut primul pas ca ramura sportivă fotbal să se desprindă din Clubul Sportiv Dinamo. Era, practic, o modernizare, UEFA solicita ca echipele de fotbal să se rupă de trecutul departamental. Astfel, apare Fotbal Club Dinamo Bucureşti, Unitate Militară în subordinea Ministerului de Interne, condusă cu un ofiţer cu grad de colonel, Vasile Ianul.

Însă tot sub tutela ministerului a rămas, se pare că a fost o încercare mai dificilă de desprindere, MI-ul a ţinut de această secţie.
Da, aşa e, până la un moment dat. În 1994 este înfiinţată…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.