Europa, o pălărie prea mare pentru UVT Agroland Timişoara. Cu o campioană mondială pe teren, formaţia românească a părăsit Cupa Challenge pe uşa din dos, după două înfrângeri cu unguroaicele de la Vasas

0

Agroland Timişoara a avut un parcurs scurt în Cupa Challenge. După ce au avut liber pe tabloul în primul tur al celei de-a treia competiţii europene din voleiul feminin, timişorencele au ieşit cu capul plecat după returul cu Vasas Budapesta. În tur, româncele au pierdut cu 3-1 în Ungaria, dar acasă nu au contat mai deloc, şi au cedat, joi seară, cu 3-0 (25-17, 25-13, 27-25).

Formaţia antrenată de Bogdan Paul traversează şi în campionat o perioadă nefastă, dar, medical, ar fi fost avantajată la returul cu Budapesta. Faţă de partida tur, Agroland a putut miza pe sârboaica Katarina Jovanovic, deoarece extrema a lipsit la jocul de la Budapesta. În schimb, Vasas nu a putut miza pe două titulare accidentate: extrema Panagiota Dioti şi pe centrul Nuria Lopes. Deşi acest aspect ar fi trebuit să uşureze munca celor de la Agroland, nici vorbă de aşa ceva. Echipa ce o are în lot pe libero-ul campioanei mondiale Serbia, Teodora Pusic, dar şi universalul naţionalei Franţei, Maeva Orle, nu s-a regăsit pe teren.

Din rău în mai rău

Agroland a condus la primele schimburi de mingi, dar unguroaicele au revenit. Degeaba a cerut Bogdan Paul două time-out-uri, căci nimic din jocul româncelor nu s-a îmbunătăţit. Vasas a luat primul set cu 25-17, iar timişorencele erau obligate la acest scor să nu mai piardă niciun set şi să îşi adjudece ”setul de aur”. Nici vorba de o revenire, deoarece echipa din Budapesta a luat setul doi cu 25-13, iar cu cele două seturi luate în deplasare, s-au calificat în optimi. Chiar şi aşa, meciul trebuia jucat până la capăt, iar setul al treilea a fost mai echilibrat după ce oaspetele au trimis rezervele în teren, dar s-a terminat cu 27-25 pentru Vasas.

Patru suporteri maghiari au ”acoperit” o sală românească întreagă

Mai trebuie spus că cei patru fani ai unguroaicelor au cântat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.