EuroNCAP – O mașină de oraș foarte populară a luat zero stele

0

Cea mai recentă sesiune de testare EuroNCAP nu s-a desfășurat fără surprize majore. Noile Audi Q3 și BMW X5 au obținut lejer cinci stele, dar surpriza vine din partea micuțului Fiat Panda.

Simpaticul Panda a obținut zero stele la testele de siguranță EuroNCAP. Versiunea 2018 a super mini-ului italian a bifat 45% pentru protecția ocupanților adulți și doar 16% pentru cea a ocupanților copii, acesta fiind cel mai slab scor înregistrat în istoria testelor.

Fiat Panda EuroNCAP

În ceea ce privește sistemele de siguranță, Panda bifează tot un punctaj catastrofal: doar 7%, procent obținut pentru singura dotare de siguranță aflată la bord: un semnal sonor care avertizează șoferul să cupleze centura de siguranță.

Fiat Panda i se alătură astfel fratelui mai mare Punto, care a bifat tot zero stele la evaluarea EuroNCAP.

Jeep Wrangler EuroNCAP

Un alt reprezentant FCA a ieșit cu capul plecat din examen. Prezentant în martie la Salonul Auto de la Geneva, Jeep Wrangler a obținut o stea.

Cu 50% în contul ocupanților adulți și 69% în contul copiilor aflați la bord, legendarul off-roader nu se poate lăuda nici cu protecția oferită participanților vulnerabili la trafic, cum îi denumește autoritatea pe pietoni, bicicliști și motocicliști, bifând astfel doar 49%.

BMW X5 EuroNCAP

La polul opus însă, se află noul BMW X5, pe care l-am testat și noi de curând. SUV-ul bavarez a trecut testul fără emoții. 89% este procentul de protecție oferit adulților și 86% cel oferit copiilor.

Un semn de întrebare ridică partea frontală, care nu oferă protecția necesară în zona pelvisului. Versiunea evaluată a fost xDrive30d.  Sistemele de siguranță au fost notate cu 75%. Un airbag pentru genunchi, care nu s-a decuplat suficient de rapid, a fost cel care a împiedicat SUV-ul premium să obțină un scor și mai bun.

Hyundai Santa Fe EuroNCAP

A bifat punctaj excelent și noul Hyundai Santa Fe, cu un procent incredibil de 94% pentru pasagerii adulți și 88% pentru copii.

Versiunile cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.