Etapă De Grand Slam La Dans Sportiv, La Sala Polivalentă Din București

0

În perioada 15-17 martie 2019, toată elita dansului sportiv mondial va veni la București la Dancemasters, o competitie de tradiție aflată la ediția a 16-a, și care include prima din cele cinci etape de Mare Slam din 2019, celelalte fiind organizate de Italia, China, Germania și Rusia.

Peste 1.500 de dansatori din 27 de țări, între care și primele 10 perechi din topul mondial, vor participa la o etapă de Grand Slam la dans sportiv, o premieră pentru România, au anunţat organizatorii, joi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga: ”Un asemenea eveniment este o filă de istorie pentru dansul sportiv românesc, topul mondial al dansului sportiv românesc fiind prezent în capitală României. Noi ne-am remarcat în dansul sportiv mondial prin sportivii noştri prezenţi în finalele competiţiilor mondiale. Toate aceste rezultate sunt rodul muncii antrenorilor, sportivilor şi managementului federaţiei română de dans sportiv. Dansul rămâne un sport naţional, remarcat în capitalele de judeţ şi chiar şi în oraşele mai mici şi sperăm să-l dezvoltăm mai departe pentru a rămâne în continuare în topul dansului sportiv mondial”, a declarat Gliga.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, Shawn Tay, care a remarcat progresele făcute de România: ”Seria Grand Slam-urilor a început în 2004. România a arătat în aceşti ani o mare dezvoltare a dansului sportiv, având standarde dintre cele mai înalte. Astfel găsim România printre cele mai importante ţări din Europa care vor organiza un Grand Slam, alături de Italia, Germania şi Rusia. Iar pentru Asia va fi la Taipei”.

Unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai României, Rareş Cojoc, multiplu campion naţional, speră ca etapa de Grand Slam de la Bucureşti să fie un succes pentru el. ”Pentru mine este o mare onoare să dansez la mine acasă şi aş vrea să…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.