Emoţii pentru Teja. Becali l-a anunţat că are doar câteva meciuri pentru a confirma: „Dacă nu se întâmplă asta, revenim la 4-2-3-1”

0

Gigi Becali a anunţat, în timpul prezentării lui Florentin Matei, că FCSB va trece la sistemul 4-3-3 în noul an. Însă, dacă echipa nu va da randamentul dorit, vicecampioana se va întoarce la 4-2-3-1. Acest lucru s-a întâmpat şi cu Nicolae Dică, după prima etapă a sezonului actual.

„O să avem patru meciuri din sezonul regular. În astea patru meciuri nu mă bag. Dar o să văd dacă Teja a implementat bine sistemul de 4-3-3. Dacă nu l-a implementat bine, o să revenim la 4-2-3-1”, a spus Becali, pentru Sport.ro.

După prima etapă a acestui sezon, când FCSB a pierdut la Giurgiu, contra Astrei, Becali i-a ordonat lui Dică să renunţe la 4-3-3 şi să revină la 4-2-3-1. Acum, Teja pare că va avea mai mult timp să probeze sistemul cu trei mijlocaşi. După ce a fost angajat de vicecampioana, Teja a dezvăluit că intenţia lui e să schimbe sistemul: „Lucrez cu jucători inteligenţi, cu calitate foarte bună şi nu cred că ar fi foarte greu să schimb din 4-2-3-1 în 4-3-3”. Becali a anunţat că nu va interveni la echipă, dacă rezultatele sunt pozitive.

Ce s-a întâmplat ultima oară când un antrenor a vrut să schimbe sistemul?

În prima etapă a sezonului, Astra lui Marius Măldărăşanu a învins FCSB, cu 1-0. Vicecampioana a evoluat în 4-3-3 şi în perioada de pregătire din vară, iar Dică era încrezător în acest sistem.

După prestaţia modestă şi înfrângerea din prima etapă, Becali a tăiat în carne vie: „Sistemul 4-3-3 e greu. Nu poţi să îl joci cu orice jucători. Ne întoarcem la noi acasă, la oile noastre, la 4-2-3-1, că 4-3-3… E o chestiune de personalitate, cred. Eu nu dau vina pe Dică aici. Dar el trebuia să spună că nu putem juca 4-3-3, că jucătorii nu au inteligenţă să joace 4-3-3. Dică e tobă de fotbal”.

A urmat meciul tur cu Rudar Velenje, din preliminariile Ligii Europa, unde Dică a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.