#ElectricRomânia: Volkswagen e-Golf se prezintă

0

Volkswagen nu putea să se țină departe de hora mașinilor electrice, motiv pentru care a aruncat în luptă cel mai popular model al său și unul dintre cele mai populare din lume: Golf. Versiunea electrică a compactei se alătură turului nostru prin România și promite o autonomie oficială de 300 de kilometri.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Este căpitanul echipei, omul pe care se pot baza toți ceilalți. De ce? Pentru că de-a lungul celor 45 de ani de existență a demonstrat că poate trage după el, ca o adevărată locomotivă, toată gama unui constructor de talia lui Volkswagen. Mai mult, a devenit al doilea cel mai celebru și mai vândut model la nivel global, după Toyota Corolla. Chiar și numai pentru această performanță, Golf merită un capitol întreg în istoria automobilului.

Prin urmare, în aceste condiții, cum ar fi putut Volkswagen să se gândească la mașini electrice, fără să-l includă și pe Golf în planurile sale? Un căpitan de echipă adevărat, cum este Golf, trebuie să aibă un cuvânt de spus și în schema de joc a modelelor cu zero emisii. Așa că, în 2013, la Salonul Auto de la Frankfurt, Volkswagen trăgea cearșaful de pe noul său e-Golf, o versiune electrică a celebrei compacte, disponibilă cu o baterie litiu-ion care asigura până la 190 de kilometri autonomie. Valoarea era destul de optimistă, fiind calculată în regim NEDC.

Succes comercial în patria electricelor

Versiunea de lansare dispunea de un motor electric cu 115 cai putere, un cuplu instant de 270 Nm și o baterie de 24.2 kW. Vânzările au fost deschise oficial în primele luni ale lui februarie, iar Germania și Norvegia au fost printre primele țări care au putut să rezerve un e-Golf. Nordicii, îndrăgostiți de mașini electrice, au așteptat cu sufletul la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.