#ElectricRomânia. Jurnal de bord, ziua 5. Oradea – Timișoara: de la Piața Unirii la Piața Unirii

0

Ne îndreptăm cu pași mari către finish-ul turului nostru cu mașini electrice. Suntem în ziua cinci în #ElectricRomânia powered by Kaufland și am pus cap-compas spre sud, coborând de la Oradea spre Timișoara via Arad, pentru o pauză de masă pentru oameni și mașini.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

O furtună puternică cu tunete și fulgere ne-a pigmentat seara pe care am petrecut-o în Oradea înainte de plecarea către Timișoara. Acest lucru a complicat puțin logistica încărcării mașinilor cu o seară înainte, dar puțină ploaie nu a topit pe nimeni.

Furtuna a răcorit atmosfera și ne-am odihnit bine înainte de ziua cinci, care ne-a rezervat un traseu ceva mai scurt ca număr de kilometri pe drumurile clasice ce leagă Oradea de Arad și de Timișoara.

Dar, înainte să ne despărțim de capitala județului Bihor, am făcut un scurt popas în Piața Unirii, în centrul minicipiului Oradea. Cu acceptul celor de la Visit Oradea am putut efectua o sesiune foto chiar în piață, primind astfel cel mai frumos decor pentru mașinile noastre electrice. 

În timp ce ne pregăteam pentru ședința foto/video, am primit vizita neașteptată a unui alt automobil electric: un inedit Renault Twizy folosit de firma de salubritate din Oradea pentru curățenia centrului pietonal.

În Piața Unirii din Oradea, alături de statuia Regelului Ferdinand, am putut admira și lucrările de reconstrucție la Palatul Episcopal Greco-Catolic, edificiu impresionant ce a trecut printr-un incendiu devastator în luna august a anului trecut. Incendiul a afectat acoperișul, iar tavanul și unul dintre turnuri s-au prăbușit. 

Drum monoton spre Arad

Ne-am despărțit de Oradea și am luat drumul Aradului. 120 km mai târziu, pe unul dintre cele mai monotone drumuri din România, intram în…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.