#ElectricRomania. Jurnal de bord, ziua 2. De la Bacău la Iași: o zi relaxantă pe dealurile Moldovei

0

A doua zi din #ElectricRomania a fost zi lejeră, cu doar 120 km de parcurs între Bacău și Iași. Am profitat de drumurile superbe din Moldova pentru a ne familiariza cu mașinile electrice din caravana noastră. Pentru că mâine începe greul.

A doua zi din expediția noastră cu mașini electrice prin România a început la Bacău, acolo unde am rămas peste noapte după etapa inaugurală de 290 kilometri. Pentru că știam că azi va fi o zi relativ lejeră pentru bateriile mașinilor din #ElectricRomania, ne-am permis să pornim mai târziu, startul fiind prevăzut pentru ora 10. O întârziere binevenită pentru echipa noastră foto-video, care a lucrat până târziu în noapte pentru imaginile din articolul de ieri.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Cele cinci mașini, Renault Zoe, BMW i3, Audi e-tron, Nissan Leaf și Volkswagen e-Golf, au fost încărcate cu o seară înainte. Singurul care pleca la drum cu o baterie parțial încărcată era Nissan-ul Leaf, care a avut ceva probleme cu încărcarea în ziua precedentă din cauza încălzirii bateriei. Dar pentru că traseul din fața noastră număra doar 130 km, bateria încărcată la 80% a Nissan-ului nu ridica probleme.

Pentru că traseul a fost scurt (cel mai scurt din întreaga expediție), nu am încărcat deloc pe drumul de azi și ne-am permis să mergem într-un ritm susținut până la prima oprire de pe traseu, o benzinărie din orașul Roman. Nu ne-am oprit pentru carburant, ci pentru a ne alimenta cu apă: soarele de vară și-a făcut simțită prezența de la primele ore.

Tot la Roman s-a alăturat caravanei noastre pentru câțiva zeci de kilometri un oaspete. Un Jaguar I-Pace deținut de Adrian Damoc, un antreprenor din Roman pasionat de automobile electrice. Cititor avid al presei de specialitate, Adrian Damoc nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.