Echipa de Fed Cup a României, fără stimulent financiar pentru calificarea în semifinale

0

După meci, delegația României la Ostrava a încins o petrecere ad-hoc, udată cu șampanie. Băutura a stropit tot ce a întâlnit în jur, de la președintele George Cosac până la ultimul om din staff.

Cu rezultatul fetelor se mândrește o țară întreagă. Dar cum răsplătește România succesul de la Ostrava? Libertatea a dorit să afle ce sume le revin jucătoarelor din partea FR Tenis, instituție care are finanțarea blocată de la MTS. Pentru că performanța echipei este cum adevărat importantă: România a mai fost în semifinale acum 46 de ani. Oficial, federația internațională oferă tuturor echipelor din primele două grupe valorice (16 la număr) suma de 7,5 milioane de dolari, un premiu-record, cu 3,7 milioane de dolari mai mult decât în sezonul de dinainte. O parte din sumă ar trebui să ajungă în buzunarele jucătoarelor și ale antrenorilor. În Comitetul Executiv, Federația Română de Tenis n-a aprobat însă nicio sumă, pentru accederea între cele mai bune patru formații din lume, conducerea instituției având o situație juridică încurcată.

Tudorache, salvatorul Monicăi, a murit

Evoluția dublului Begu – Niculescu a produs entuziasm. Dacă de destinul Irinei Begu a avut grijă mătușa ei, fostă jucătoare de tenis stabilită în străinătate, de cariera Monicăi Niculescu s-a ocupat atent Ion Țupa. Omul de afaceri a fost, la sfârșitul săptămâniii trecute, la Ostrava, unde a asistat la meciul cu Cehia, apoi a plecat în Austria, la ski. „Monica a jucat tenis de copil la clubul nostru. Familia ei s-a mutat de la Slatina în București, ajutată de un patron, Tudorache, decedat între timp. Monica are o soră, care a jucat tenis, Gabi, dar care nu era așa de talentată și de ambițioasă precum Monica”, ne-a aruncat, în goana mașinii, Țupa. Sora Monicăi, Gabriela Niculescu, a făcut colegiul în SUA, iar acum predă regulile jocului de padel (sport…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.