După telefon, căștile wireless sunt acuzate că provoacă apariția cancerului

0

Căștile wireless AirPods ale Apple au fost subiect de controversă și, la fel ca smartphone-urile, au fost acuzate că provoacă apariția cancerului.

În 2015, 250 de oameni de știință din 40 de țări au semnat o petiție în care i se cerea Organizației Mondiale a Sănătății și Națiunilor Unite să stabilească reguli mai clare privind siguranța câmpurilor electromagnetice și radiației ce „este generată de dispozitivele electrice wireless„.

În martie 2019, mai multe publicații au raportat greșit că în acea petiție era mențional cu numele căștile AirPods ale Apple și că acesta reprezintă un risc.

În acea petiție nu era menționat AirPods (aceste căști nici nu existau la momentul semnării). De fapt, nu erau menționate nici căștile wireless. Produsele vizate în acea petiție erau „telefoanele mobile, Wi-Fi-ul, antenele, contoarele inteligente, aparatele de monitorizat pentru bebeluși și dispozitivele electrice utilizate în livrarea de energie electrică care generează un câmp electromagnetic de frecvență foarte joasă”.

Cum au ajuns AirPods subiect de știre despre cum că acestea ar putea cauza cancer?

O eroare a unui jurnalist de la o publicație, o eroare ce a fost preluată și împrăștiată în tot online-ul.

Pe 7 martie 2019 a apărut un articol pe platforma de blogging Medium cu numele „Sunt AirPods și alte căști bluetooth sigure?”. Articolul conține un citat de la un cercetător care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu căștile Apple. Tot acolo este menționat și aceea petiție semnată de cei 250 de oameni de știință, însă în articol nu se precizează că acei oameni de știință din 40 de țări susțin că AirPods ți-ar putea dăuna sănătății.

Totuși, pe 11 martie 2019, cotidianul tabloid Daily Mail a publicat un articol cu titlul: „Sunt AirPods periculoase? 250 de oameni de știință semnează o petiție care…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.