Dumitru Prunariu, singurul astronaut român, e subiect de documentar

0

Seria constă în 12 scurtmetraje de animație Pixel Art despre momente esențiale din viața lui Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu.

Proiectul a fost inițiat de atelierul intensiv de animație autohton Animation Worksheep, iar docu-seria animată se numește 10707 Prunariu.

Echipa a lansat deja primul episod din serie. Acesta se numește „Sputnik & Gagarin” și este dedicat momentelor declanșatoare de fantezie din copilăria și adolescența lui Dumitru Prunariu. Acesta s-a născut în 1952, la Brașov.

Lansarea primului satelit artificial al Pământului, botezat Sputnik 1, are loc pe când Dumitru avea doar cinci ani. Patru ani mai târziu, cosmonautul sovietic Iuri Gagarin devine primul om care a zburat în spațiul cosmic.

La 14 mai 1981, când avea 29 de ani, Dumitru Prunariu devine primul român care zburase vreodată în spațiul cosmic. Avea să rămână și singurul. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu șapte zile, 20 de ore și 42 de minute.

Această serie de animații scurte, un produs media unic care îl are în centru pe Dumitru Prunariu, a fost lansată în cadrul celei de-a unsprezecea ediții ale atelierului Animation Worksheep. Echipa este formată din 13 tineri animatori, sub îndrumarea trainerilor Dan Panaitescu, Ion Aramă, Radu Pop și Vlad Ilicevici.

Animation Worksheep este singurul atelier intensiv de film de animație din România. Acesta își propune să reproducă ritmul și stilul de lucru din marile studiouri de animație internaționale. În cadrul aceleiași ediții din toamna trecută a fost produs videoclipul animat al piesei „Sorcova”, a formației Vița de Vie, de pe albumul „Şase” (-),  cea de-a doua parte a materialului discografic „Șase/Șase”.

Cea de-a douăsprezecea ediție Animation Worksheep se desfășoară în această perioadă, la CINETic. Evenimentul a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.