Drogul suprinzător găsit în cadavre de acum 1.000 de ani

0

Hipsterii zilelor noastre nu sunt nici pe departe prima generație de oameni care consumă ayahuasca, potrivit descoperirii arheologilor.

Arheologii au descoperit urme ale drogului halucinogen într-un pachet din piele îngropat într-o peșteră din Anzii Boliviei acum 1.000 de ani. Descoperirea a fost făcută de oamenii de știință de la University of California, Berkeley. Echipa a fost condusă de arheologul Melanie Miller și a descoperit o traistă făcută din trei boturi de vulpe cusute laolaltă. În ea s-au găsit urme de cel puțin cinci substanțe psihoactive pe bază de plante. Printre ele s-au găsit și dimetiltriptamină și harmină, componente cheie în ayahuasca, o băutură halucinogenă care își are rădăcinile în jungla amazoniană.

„Astea dunt primele dovezi ale sud-americanilor care probabil combinau diferite plante medicinale pentru a produce o substanță puternică precum ayahuasca”, a explicat Miller, car este cercetătoare la UC Berkeley’s Archaeological Research Facility și care folosește metode chimice și diferite tehnologii pentru a studia felul în care trăiau oamenii în vremuri antice.

Pe lângă dimetiltriptamină și harmină, Miller a mai găsit și urme de bufotenină, cocaină și benzoilecgonina. Combinările acestor substanțe duc la halucinații foarte puternice, care alterează complet mintea umană. În săculeț s-au mai găsit spatule din os de llamă și un tub inhalator din lemn decorat cu codițe împletite de păr uman. Toate se aflau într-o stare bună, mulțumită condițiilor aride din Anzi.

Descoperirile acestea contribuie la un munte crescând de dovezi care arată că utilizarea plantelor halucinogene este un obicei vechi de cel puțin un mileniu. „Descoperirile noastre sprijină ideea că oamenii au folosit aceste plante puternice pentru cel puțin 1.000 de ani, combinându-le pentru a merge într-o călătorie psihedelică, și că folosirea…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.