Doi litri pe zi, un mit desființat. Câtă apă ai nevoie să bei în funcție de greutatea ta

0

Cei mai mulți oameni au aflat într-un context sau altul de beneficiile consumului de apă. O hidratare corectă are beneficii semnificative pe partea de sănătate, dar te ajută și din prisma stării de spririt.

În ultimul deceniu, s-a propagat intens mitul consumului a doi litri de apă pe zi. Există și reclame la TV care încurajează această practică. În contextul în care ai prieteni de 60 kilograme și 120 kilograme, nu trebuie să fii medic pentru a-ți da seama că respectiva recomandare nu este valabilă în egală măsură pentru toți. Care este cantitatea corectă de apă pe care ar trebui să o bei și ce alte beneficii ascunde respectiva activitate voi detalia mai jos.

Deși există persoane care au tendința să rețină apă, în cele mai multe cazuri, apa te ajută să slăbești. Reduce senzația de foame și este un supresor al poftei de mâncare. Ca urmare, vei mânca mai puțin, dacă asta îți dorești cu adevărat. În plus, apa nu are calorii.

Apa te scapă de dureri de cap, fiind un remediu natural pentru migrene. Ajută la ameliorarea durerilor de cap și spate, dintre care, multe pot fi provocate chiar de deshidratare. În plus, hidratarea interioară duce la hidratarea exterioară, iar dacă ai grijă câtă apă bei, pielea ta va fi mai frumoasă și mai fină. Apa ajută la refacerea țesuturilor pielii și îi redă elasticitatea.

La nivelul creierului, apa te ajută să gândești mai eficient, să fii mai atent și mai concentrat pe activitățile pe care le întreprinzi. Dacă ai o afinitate pentru efort fizic, consumul de apă este foarte important, deoarece reglează temperatura corpului. Astfel, te vei simți mult mai energică atunci când faci exerciții fizice. Apa facilitează dezvoltarea și menținerea pe termen lung a masei musculare. Nu în ultimul rând, facilitează digestia și previna constipația.

În ceea ce privește cantiatea de apă pe care ar trebui să o bei în fiecare zi, există o formulă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.