DiscoverEU: Comisia Europeană oferă permise gratuite de călătorie tinerilor din România

0

Comisia Europeană a venit, la începutul vacanței de vară, cu o veste excelentă pentru tinerii de 18 ani din România: le oferă în vara aceasta permise gratuite de călătorie în Statele Membre ale Uniunii Europene. Noi suntem foarte încântate de această inițiativă pentru că ne amintește de vremurile în care ieșeam pentru prima dată din țară, cu rucsacul în spate, de emoțiile locurilor văzute pentru prima dată, de senzația faină de a fi adult peste hotare, de prietenii pe care ni i-am făcut și amintirile cu care am rămas de atunci.

Așadar dacă te-ai născut între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000 sau ai copii, frați, nepoți ori prieteni care s-au născut în acea perioadă și prin urmare vor avea 18 ani împliniți pe 1 iulie 2018, trebuie să știi că poți beneficia foarte ușor de călătorii gratuite cu trenul în Europa. Astfel, te bucuri anul acesta de Anul Patrimoniului Cultural European și evenimentele sale, de marile capitale, de cele mai frumoase atracții turistice sau de acele locuri la care ai visat dintotdeauna. Procesul de înscriere este simplu, zicem noi, începe astăzi 12 iunie 2018 pe site-ul DiscoverEU sau te mai poți gândi până pe 26 iunie 2018. În sfârșit, găsești toate detaliile de care ai nevoie mai jos.

Ce este DiscoverEU

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene, un program prin care tinerii cu vârsta de 18 ani primesc șansa de a călători gratuit în străinătate. Prima rundă de înscrieri se desfășoară în perioada 12-26 iunie 2018 și se adresează unui număr de 15 000 de tineri care vor primi un „travel pass”, adică un permis de vacanță pentru această vară. Ca să obțină acest permis de vacanță, tinerii trebuie să completeze un chestionar cu întrebări ce au legătură cu „2018 – Anul Patrimoniului Cultural European”, alegerile Parlamentare Europene și inițiativele Uniunii Europene pentru tineret. De asemenea, tinerii trebuie să…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.