Director UPC, concediat că a trimis către SRI și SUA informații secrete

0

UPC România a ascuns un scandal intern cu consecințe foarte grave, de care e bine să știi, dacă ești abonat UPC. Un fost director a fost concediat pentru că ar fi sustras informații confidențiale ale companiei și a amenințat că le trimite americanilor prin SRI.

Fostul director, a cărui identitate este păstrată anonimă, a fost concediat la începutul lui 2018, după ce conducerea UPC l-a acuzat că a extras informații confidențiale pentru a le transmite unor persoane terțe. El a încălcat regulamentul de ordine interioară și a ajuns în momentul în care putea produce prejudicii companiei.

În plus, fostul director ar fi cerut, prin avocata sa reprezentanților UPC suma de un milion de euro pentru a-l convinge să nu divulge acele informații.

La scurt timp după ce a aflat că UPC vrea să înceteze contractul său de muncă, fostul director a deschis un proces în care a cerut instanței anularea încetării contractului său de muncă. Tribunalul București i-a respins însă cererea.

Fostul angajat UPC a acuzat compania că nu i-a comunicat motivele pentru care se dorește concedierea sa, mai ales că a avut rezultate bune în ultimul trimestru al lui 2017.

“În lipsa unor alte motive întemeiate de încetare a contractului individual de muncă, în luna ianuarie 2018, societatea a declanșat o procedură disciplinară la finalul căreia a emis decizia de concediere, prin care a fost concediat pentru următoarele fapte: transmiterea de e-mailuri de pe adresa de serviciu către adresa de e-mail personală și folosirea aplicației Google Drive pe calculatorul de serviciu, fapte care au fost considerate ca reprezentând abatere disciplinară gravă”, se arată în cererea transmisă instanței, conform profit.ro.

Fostul director UPC a recunoscut că a transferat informații și documente pe contul său de Google Drive, dar nu pentru a le divulga unor terți, ci pentru a lucra mai rapid și mai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.