Digi, Vodafone și Telekom ar putea fi amendate din cauza prețurilor mărite

0

Vodafone, Telekom sau Orange au mărit prețurile la abonamente și servicii. S-a speculat că motivul scumpirilor ar fi OUG 114. Acum, Guvernul vrea să le amendeze pentru că au crescut nejustificat tarifele.

În primele luni ale anului toți operatorii de telefonie mobilă din România și-au mărit tarifele și costul abonamentelor. Astfel, unele abonamente s-au scumpit cu un euro, iar alte servicii au crescut cu câteva zeci de euro cenți.

De la Orange și Vodafone până la Telekom și Digi | RCS-RDS. Astfel, cum se face că toți operatorii au crescut prețurile pentru serviciile lor la început de an?

Totul a început cu ordonanța de urgență OUG 114, cunoscută mai ales cu „taxa pe lăcomie” (taxe aplicate cifrelor de afaceri, nu profitului), dată de Guvernul României care prevedea taxe mai mari pentru sectorul bancar, telecom și energetic.

În primul rând, operatorii telecom sunt nemulțumiți că art. 77 din ordonanță impune o suprataxare a industriei cu un procent de 3% din cifra de afaceri. În al doilea rând, companiile telecom s-au declarat nemulțumite de amenda specială introdusă de guvern pentru operatorii telecom care au construit ilegal rețele de cablu.

Imediat cum s-a aflat de intenția Guvernului, operatorii telecom au declarat căî suprataxarea industriei nu este benefică și că asta va duce la scumpiri pentru români și la scăderea investițiilor în infrastructura telecom a României.

Guvernul cere explicații în legătură cu scumpirile efectuate de operatorii telecom

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a solicitat clarificări din partea operatorilor de telefonie în ceea ce privește creșterea tarifelor .

„Sunt revoltat şi nu voi negocia interesele românilor! În ultimele săptămâni, remarc creşteri de preţuri la tarifele în comunicaţii, într-o abordare de scumpire anticipativă, în condiţiile în care OUG114/2018 cu modificările şi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.