Digi, Orange și alte zeci de companii reacționează la OUG al PSD

0

Digi, Orange, Vodafone și Telekom reacționează în legătură cu noile măsuri fiscale ale guvernului prezentate de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, pe 18 decembrie. Măsurile fiscale vor afecta băncile, operatorii telecom și alte multinaționale.

„Modificările propuse introduc și majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv și blocant pentru dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice. Măsurile contravin cadrului legislativ european și național. Aceste taxe ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă. Adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicații  din România și pentru toți utilizatorii de internet fix și mobil, telefonie fixă și mobilă și servicii de televiziune”, se arată în declarația Asociației Operatorilor Mobili din România (AOMR)

Această declarație de presă reprezintă poziția companiilor Orange, Vodafone, Telekom –reunite în Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR) – și a companiilor RCS&RDS și UPC România precum și a celor peste 65 de firme reunite in cadrul Asociației pentru Comunicații Electronice din România (ACER), referitoare la proiectul Ordonanței de Urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare.

Noile măsuri ar urma să se aplice în mai puțin de două săptămâni, fără o consultare prealabilă și fără o analiză de impact la nivelul consumatorilor, operatorilor și al pieței, în ansamblu. În plus, acest proiect de ordonanță de urgență ignoră multitudinea de alte taxe și contribuții pe care industria le datorează bugetului de stat.

„Dacă vor fi aplicate în forma propusă, aceste modificări vor genera un…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.