Didi Prodan, «Zâmbetul Generaţiei De Aur», Ar Fi împlinit Astăzi 47 De Ani

0

Libertatea publică trei povești cu Daniel Prodan, dezvăluite de prietenii lui.

„I-am pus-o decisiv de l-au luat cu targa!”

Miodrag Belodedici spune o întâmplare cu „Tătuca”:

„Eram într-un cantonament şi Prodan ne-a povestit, cu vorba aia a lui ardelenească, şugubăţ, cum a fost când a debutat el la echipa de seniori, la Olimpia Satu Mare: «Emoţii, normal, mai ales că antrenorul mi-a zis că ăia aveau un vârf şmecher, mare, cu viteză, cam ca van Basten, aşa. Trebuia să-l iau tare, să şţie cine îi şefu’, nu?! Cum atingea mingea, eu, poc!, el jos. Şi tot aşa. Era mai bătrân, mă înjura la greu. M-am enervat şi i-am pus-o decisiv, de l-au luat cu targa! Săracu, s-a uitat la mine şi mi-a strigat că l-am nenorocit, că i-am rupt picioarele şi că era şoferul echipei, că a intrat pe teren ca să iasă la număr». Îţi dai seama ce caterincă s-a iscat în vestiar”.

„L-a călcat pe tendoane pe «Dinţosul» Ronaldo”

Claudiu Niculescu a dezvăluit cum s-a descurcat Prodan când juca la Atletico, într-o partidă cu FC Barcelona.

„Ne-a povestit cum a decurs prima lui întâlnire cu Ronaldo. Juca Atletico acasă cu Barcelona. Să vă spun cum spunea el: «Bă, a venit înainte de meci la mine antrenorul şi mi-a zis când intră Ronaldo în zona mea, trebuie să nu îl las să se întoarcă spre mine cu faţa. Şi a început meciul, am început să îi dau «topoare». L-am călcat pe tendoane, i-am dat pumni pe la coaste, i-am dat un cot în cap. Am început să mă enervez că nu se văita, nu zicea nimic.  L-am şi înjurat!»”, a dezvăluit fostul atacant al lui Dinamo.

„În vestiar cânta la farfurie ca la nai”

Dumitru Dumitru cel care l-a adus la Steaua pe Prodan în 1993, dezvăluie un episod amuzant:

„Odată, pierdusem un meci în campionat sau în cupele europene, nu-mi amintesc exact. La vestiar, nimeni nu zicea nimic, toţi supăraţi, cu capul plecat. Didi a spart tăcerea: «Ce aveţi,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.