Descoperirea care schimbă tot ce știi despre originea omului

0

Arheologii au făcut o descoperire uimitoare în nordul Africii, care ar putea schimba complet toate informațiile modeste pe care le știm despre originea omului.

Evoluționiștii, dar și adepții altor teorii științifice au căzut de acord cândva că Africa este “leagănul umanității”. Primii umanoizi ar fi apărut (nu se știe cum) undeva în estul Africii, iar de acolo, de-a lungul milioanelor de ani, s-au răspândit și în alte zone ale continentului, inclusiv în nord.

O descoperire arheologică recentă arată însă că primii hominizi s-au stabilit în nordul Africii mai devreme decât au crezut până acum cercetătorii.

În acest areal, arheologii au descoperit mai multe artefacte și oase de animale care prezintă urme de tăieturi și zgârieturi care demonstrează că acolo au trăit oameni care deja consumau și poate chiar vânau animale și nu erau niște simpli vegetarieni sau hoitari.

Obiectele și oasele au fost descoperite pe teritoriul actualei Algerii, iar unele sunt datate acum 1,9 milioane de ani, iar altele până la 2,4 milioane de ani vechime.

Printre cele mai vechi obiecte din piatră și oase (2,6 milioane de ani) au fost descoperite în estul Africii, în Etiopia. Rămân în continuare cele mai vechi artefacte, dar este uimitor că unele aproape la fel de vechi au fost descoperite și în nordul continentului, unde s-a crezut că hominizii au ajuns destul de târziu.

Descoperirea ne ajută să înțelegem că primii oameni din Africa au fost mai răspândiți decât s-a știut până acum. Nu doar estul Africii este “leagănul umanității”, ci întregul continent. Și, desigur, să redescoperim că știm atât de puține despre noi, ca specie.

Arheologii studiază nordul Africii de două decenii și, de-a lungul anilor, au observat că obiectele n-au fost aduse din altă parte, ci par a fi confecționate în acele regiuni. Materialele din care sunt făcute, calcar și…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.