Denisa Dedu, matematicianul din poarta naționalei de handbal a României: ”Calculez mai repede traseele șuturilor adversarelor” | Alte sporturi, Alte sporturi, HANDBAL, Sport, Ultima oră, ultima-ora

0

Ajunsă la maturitate, portărița de 24 de ani de la Siofok, Ungaria, e un atu al tricolorelor la turneul final. 34% șuturi apărate cu Germania. Plus un gol din poartă în poartă! E clar, avem poartă: în primul meci contra Cehiei, românca de origine ucraineană Iulia Dumanska a făcut minuni (37% procentaj al șuturilor parate).

„Nu au putut trece de apărare, în primul rând, fetele au făcut un joc extraordinar în defensivă şi m-au ajutat enorm de mult. E meritul întregii echipe, nu numai al meu pentru că am obţinut această victorie”, a spus brașoveanca pentru Gazeta Sporturilor.

„Am încercat tot timpul să fiu focusată, dacă laşi un pic garda jos, am văzut că imediat echipa adversă vine peste tine şi pot apărea surprize. Mă bucur că am păstrat o diferenţă mare pe parcursul întregului joc şi am câştigat clar”
– Denisa Dedu

Antrenoarea Mariana Peța a băgat-o în poartă la 11 ani, la echipa de junioare III a fostului club Rulmentul Brașov, pe frumoasa Denisa.

„Denisa este foarte serioasă. Îi spuneam mereu că, dacă muncește vin și roadele. Și uite că a intrat în rândul marilor portari ai naționalei. O va depăși pe Luminița Huțupan, idolul ei din copilărie”, a spus Mariana Peța.

„Pe vremea aceea încă jucam la Rulmentul, dar aveam și o grupă de inițiere. Pe Denisa am văzut-o jucând handbal în echipa școlii. Avea vreo 11-12 ani. Nu stătea în poartă. Eu am băgat-o direct în poartă, pentru că era înaltă. Nu a comentat, era foarte ascultătoare și cumințică. Stăteam în același cartier, Steagul Roșu, și veneam și ne întorceam împreună, cu tramvaiul, de la antrenamente. Avea calități, reflexe, curaj, plasament, tot timpul dornică să învețe. Avea și acea doză de nebunie pe care o au portarii. Trebuie să ai puțină nebunie să te arunci în fața mingilor șutate cu viteză. Este deșteaptă, a terminat liceul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.