Decizie-şoc a jucătoarei numărul unu din tenisul feminin. Naomi Osaka a încetat colaborarea cu antrenorul Sascha Bajin după 13 luni de vis şi două titluri de Mare Şlem câştigate

0

Tenisul feminin are parte de o nouă mutare-şoc în ceea ce priveşte colaborările jucătoarelor de top cu antrenorii care le-au ajutat să se impună. După ce finalul lui 2018 a adus despărţirea surprinzătoare dintre Simona Halep şi australianul Darren Cahill, luni, Naomi Osaka, numărul unu mondial şi câştigătoarea ultimelor două turnee de Mare Şlem, a anunţat că întrerupe colaborarea cu germanul Sascha Bajin.

Sportiva din Japonia, în vârstă de 21 de ani, a anunţat printr-un mesaj pe Twitter că, după 13 luni, colaborarea cu fostul om din loja Serenei Williams şi a Victoriei Azarenka a ajuns la final. „Salutare tuturor, nu voi mai lucra împreună cu Sascha. Îi mulţumesc pentru munca depusă şi îi doresc succes pe mai departe„, a scris Naomi Osaka. Răspunsul lui Bajin a fost la fel de scurt. „Mulţumesc, Naomi. Şi eu îţi doresc tot binele pe mai departe. Ce aventură a fost! Îţi mulţumesc că mi-ai îngăduit să iau parte la asta„.

Decizia vine la aproximativ două săptămâni de la succesul lui Naomi Osaka de la Australian Open, nipona devenind primul număr unu WTA din istoria ţării sale şi prima jucătoare după doi ani care obţine un al doilea titlu de Mare Şlem. Cu Bajin în lojă, Osaka a făcut un salt spectaculos în exact 12 luni, de pe locul 72 WTA, până la prima poziţie.

Naomi Osaka va reveni pe teren abia la Dubai, săptămâna viitoare, având deja 9 victorii în 10 meciuri pe 2019 şi o serie consecutivă în Grand Slam-uri de 14 meciuri câştigate.

În februarie 2015, Sascha Bajin „dezerta” subit din echipa Serenei Williams, pentru a i se alătura Victoriei Azarenka. Bajin şi-a făcut un nume în tenisul feminin ca sparring partner al Serenei, începând cu 2008, acesta fiind în loja americancei la 13 dintre victoriile sale în turneele de Mare Şlem. Bajin a antrenat-o pe Azarenka până în…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.