De unde iau unii samsari acte pentru mașinile furate pe care le cumperi tu

0

Anumiți samsari din comerțul cu mașini second-hand au ajuns la un nivel infracțional foarte ridicat. Cu intenția de a te păcăli când iei o mașină la mâna a doua, ți se pot da acte false, fie pentru că autoturismul a fost furat, fie are alte probleme de legalitate.

Te întrebi de unde iau samsarii acte false? De pe internet, la fel cum ai putea cumpăra orice altceva! Și se vând foarte bine în România. Trebuie doar să corespundă modelul, anul fabricației, motorizarea și culoarea cu cele ale mașinii care urmează să fie vândută.

Dacă acorzi ceva timp și ai răbdare, ai să dai peste diverse anunțuri online (care sunt tot mai „mascate”, ca să nu atragă atenția autorităților) prin care poți cumpăra acte pentru aproape orice mașină. Cum piața auto din România este foarte diversificată, și ofertele de acte trebuie să fie asemenea, pentru că cererea e mare.

De regulă, cei interesați să cumpere astfel de acte sunt persoane care au ceva de ascuns în ceea ce privește autoturismul pe care vor să-l vândă sau l-au cumpărat și devin complici la infracțiune:

„Spre exemplu, maşina respectivă vine din afara Uniunii Europene, nu corespunde normei de poluare şi nu se poate omologa. Sau maşina are o problemă de legalitate. A fost furată, a fost pierdută sau contestată în instanţă şi nu are drept de proprietate. Nu au acte la maşina respectivă pentru că a fost făcută din dezmembrări”, a declarat pentru G4Media.ro, Valentin Ciobanu, reprezentantul autodna.ro.

Jurnaliștii de la sursa citată au contactat o astfel de persoană, o doamnă, care pretindea că este din Urziceni (nu știm din care județ) și care vinde acte de Hyundai Santa Fe din 2002, cu 1.500 de lei. Actele ar fi venit la pachet și cu plăcuțele de înmatriculare. Dar, evident, nu mai are mașina. Motivele pot fi multiple, dar oamenii care se ocupă cu o astfel de afacere nu le divulgă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.