de la SUV mediocru la Dacia cu cel mai puternic motor

0

Dacia Duster se mândrește azi cu cel mai puternic motor pe care l-a pus vreodată compania românească pe mașinile sale. Cu o istorie de doar nouă ani, Duster este una dintre cele mai „tinere” mașini din gama Dacia.

SUV-ul românesc a avut succes încă de la lansarea sa în anul 2010. În prezent, acesta a ajuns la a doua generație, dar au fost făcute mai multe modificări, cele de la nivelul motorizării fiind cele mai importante.

România a ajuns să se identifice cu acest brand, chiar dacă nu mai este de mult o companie 100% românească. Adevărul este că nici n-a fost vreodată. Renault a furnizat mașinilor Dacia aproape totul, iar motoarele utilizate sunt cel mai evident exemplu.

Nu înseamnă că e un aspect negativ, având în vedere că gama Dacia a evoluat constant, poate că nu într-atât de rapid cât ți-ai fi dorit, dar acceptabil. Azi, cu excepția mașinilor electrice (care vor apărea curând), Dacia are câte un model pentru tot ce-ți trebuie, iar SUV-ul a fost la mare căutare anul trecut atât în Europa, cât și pe plan local.

Prima generație Duster

Primul model Duster a fost configurat pentru cursele pe gheață, fiind prezentat publicului pentru prima dată în noiembrie 2009. Versiunea de producție a fost dezvăluită luna următoare și abia în 2010 a apărut și în showroom-uri, după ce a fost prezentat și la Salonul Auto de la Geneva.

Motoarele au provenit exclusiv de la Renault și cu tracțiune integrală sau 4×2. Versiunile 4×4 au avut același sistem de tracțiune integrală care se folosea pe Nissan Qashqai.

În 2013, a fost introdus un motor nou, turbo TCe 125 de 1.2 litri cu injecție directă.

În 2015, a fost introdus motorul de capacitate 1.6 litri pe benzină, cu 114 cai-putere și un cuplu maxim de 156 Nm.

A doua generație a SUV-ului românesc

A doua generație Dacia Duster a apărut în toamna lui 2017, modelul având aceleași proporții și aceeași…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.