„De la Martina Hingis n-am mai văzut o jucătoare de 18 ani cu atâta inteligenţă şi maturitate în joc”. Reacţia superbă a lui Cristian Tudor Popescu după triumful Biancăi Andreescu: „M-a făcut să urlu de parcă ar fi câştigat Simona Halep”

0

Cristian Tudor Popescu a comentat cea mai mare performanţă a Biancăi Andreescu în tenisul feminin. Jucătoarea din Canada cu origini în România a câştigat turneul de la Indian Wells şi a devenit prima rachetă a ţării pe care o reprezintă, după ce a depăşit-o pe Eugenie Bouchard. 

Bianca Andreescu (18 ani), jucătoarea din Canada cu origini româneşti, a câştigat turneul de la Indian Wells, după ce s-a impus în faţa jucătoarei Angelique Kerber, în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, după două ore şi 20 de minute de joc.

După finala turneului american, Cristian Tudor Popescu a făcut analiza partidei cu Kerber şi a tras concluziile performanţei uriaşe reuşite de Andreescu. Citeşte cum a ales Bianca Andreescu să reprezinte Canada, în locul României. 

„Tricolorul sus în tribuna finalei Indian Wells!

Bianca Andreescu m-a făcut să urlu de parcă ar fi câştigat Simona Halep! Cred, iubitori ai tenisului, că de la Martina Hingis n-am mai văzut o jucătoare de 18 ani cu atâta inteligenţă şi maturitate în joc!

Bianca nu seamănă cu niciuna dintre jucătoarele de top ale momentului. Departe de monotonia loviturilor tari pe care o practică multe, românca din Canada face un joc uluitor de variat – slaisuri de rever şi de dreapta alternând cu lovituri năprasnice, scurte urmate de loburi, lifturi înalte tactice, veniri curajoase la fileu, încheiate cu drive-volé-uri imparabile.

Dar cu adevărat impresionantă mi se pare forţa mentală de călugăr tibetan a acestei puştoaice. După meciul lung şi dur din semifinala Indian Wells împotriva Svitolinei, câştigat pe muchie de cuţit, finalul încleştării cu marea campioană Angelique Kerber a fost de-a dreptul lamă de ras!

Condusă cu 3-2 şi break în setul decisiv, părând la capătul puterilor, cu dureri în umăr şi crampe…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.