De ce telefonul pliabil de la Samsung va avea un preț extraordinar

0

Telefonul pliabil al Samsung va fi lansat în 2019. Mai trebuie stabilit și care este prețul corect pentru un astfel de telefon. Cu cât ar trebui să se vândă?

Am auzit zvonuri cum că telefonul pliabil al Samsung ar avea un cost de peste 1.500 de dolari, însă acest preț este înaintat doar pentru că este un nou tip de smartphone. Trebuie neapărat să fie și scump sau este vorba despre un cost ridicat al procesului de producție?

Potrivit unei cercetări al agenției coreene CGS-CIMB, care estimează costurile materialelor, telefonul pliabil Samsung ar fi cel mai scump telefon pe care compania coreeană l-ar produce.

Este de așteptat ca Samsung Galaxy F să aibă un display pliabil de 7,3 inci, o premieră pe piață care are și un preț pe măsură. Doar display-ul telefonului are un cost de producție de 218 dolari, de aproape două ori mai mult decât costul unui ecran al iPhone Xs Max (120 de dolari).

Următorul element, în funcție de costul de producție, sunt părțile electro-mecanice (87 de dolari), apoi memoria (79 de dolari). Senzorii foto ar avea un cost de aproape 50 de dolari, iar bateria ar costa 9,2 dolari.

Per total, costul unui telefon Samsung Galaxy F este de 636,7 dolari, mult mai mare decât costul de producție al iPhone Xs Max (390 de dolari) și decât al Galaxy S9+ (375 de dolari).

Îți aduc aminte că iPhone Xs Max are un preț de 1.099 de dolari (SUA), iar S9+ un preț de retail de 840 de dolari, ceea ce înseamnă o marjă de profit de 65% pentru Apple și 55% pentru Samsung.

Păstrând proporțiile, telefonul Samsung Galaxy F ar avea un preț de 1.800 de dolari, tot cu o marjă de profit de 65%. Având în vedere elementul de noutate, nu este de neașteptat ca Samsung vrea să facă cât mai mulți bani cu fiecare unitate vândută.

Chiar și așa, analiștii preconizează că telefoanele pliabile se vor vinde bine. Numărul de telefoane pliabile vândute anul viitor ar ajunge…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.