De ce telefoanele Sony nu fac poze la fel de bune ca Huawei P30 Pro?

0

Toate camerele foto de pe Huawei P30 Pro sunt făcute de Sony. Așa că de ce telefoanele Sony Xperia nu fac poze la fel de bune?

Huawei P30 Pro este un telefon care face fotografii bune și chiar foarte bune, mai ales dacă ne referim la calitatea fotografiilor făcute pe timp de noapte. Mai mult, telefonul este capabil de obținerea unor fotografii bune la un zoom optic 5x, unul hibrid 10x și chiar la unul digital de 50x.

Huawei se laudă că sistemul de senzori foto este realizat în parteneriat cu celebrul producător foto Leica, însă există o informație pe care compania nu o dezvăluie: toți senzorii foto din telefon sunt realizați de Sony.

Huawei P30 Pro are un sistem foto format din patru camere: una principală, o alta ultrawide, una telefoto și un senzor de tip Time-of-Flight (ToF). Toate aceste camere au senzori CMOS de la Sony.

Astfel, telefon P30 Pro a făcut o impresie bună și realizează fotografii bune, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi.

Totuși, implementarea nu este una tradițională. Cei de la Huawei au ales să înlocuiască filtrul tradițional RGB cu unul RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue) deoarece oferă o performanță mai bună în fotografia de noapte (lasă cu 40% mai multă lumină decât filtrul RGB). Telefonul poate ajunge la un număr ISO (sensibilitatea imaginii la lumină) până la 409,600! Asta îți permite să faci fotografii chiar și în întuneric.

De asemenea, P30 Pro este primul telefon care folosește senzorul Time-of-Flight de la Sony care ajută telefonul să găsească punctul de focus mai repede și ca fotografiile portret să aibă fundalul frumos încețoșat.

De ce telefoanele Sony nu fac fotografii la fel de bune ca Huawei P30 Pro?

Toți acești senzori sunt realizați de Sony, de ce japonezii nu pot să-i folosească și ei pe telefoanele lor pentru a obține o calitate fotografică la fel de mare?

De fapt, Sony este cel mai mare producători de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.