De ce interzicerea mașinilor diesel nu va rezolva problema poluării

0

Mașinile diesel au început să fie considerate inamicul numărul 1 când se vorbește despre poluarea mediului, iar unele țări vor deja interzicerea acestora. Doar Germania a avut curajul să-și pună în aplicare decizia, dar nu înseamnă că planeta va fi salvată. Nici pe plan local nu vor fi schimbări majore în bine.

Nu se poate contesta faptul că mașinile diesel nu au un impact semnificativ asupra mediului. Din cauza numărului lor tot mai are, care a crescut în ultimii zece ani în Europa, autoturismele pe motorină, chiar și cele noi care, aparent, respectă normele de poluare, produc, la un loc, emisii poluante foarte toxice.

Până la impactul asupra mediului înconjurător, tu și noi, restul locuitorilor, suntem primii afectați, pentru că aerul poluat este zilnic inspirat de milioane de oameni din marile orașe, de toate vârstele, sănătoși și bolnavi deopotrivă.

Legea anti-diesel care nu prea protejează mediul (cum ar trebui)

Anul acesta, o știre din domeniul auto a făcut înconjurul lumii și a pus pe gânduri autoritățile din diverse țări.

Primarii din orașele germane Frankfurt și Koln au primit acordul guvernului federal de a interzice circulația mașinilor diesel, pentru a limita emisiile poluante în centrul orașelor. Decizia urmează să fie implementată din 2019 și are susținerea instituțiilor judecătorești.

Dar, chiar dacă interdicția vine pe cale legală, este profund discriminatorie și poate fi văzută ca o formă de expropriere de acel bun. Cea mai mare problemă nu este însă legalitatea deciziei, ci efectele pe care ar trebui să le aibă.

Oare aerul va fi mai curat odată ce mașinile diesel (doar din centrul orașului) nu vor mai circula? Din punct de vedere chimic, probabil că da, dar e puțin probabil să sesizezi asta. În plus, noxele din atmosferă nu sunt întotdeauna perceptibile. Nu trebuie neapărat să simți miros de fum, de gaze de eșapament…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.