de ce i-a impresionat pe britanici mașina românească

0

Dacia Duster a fost pusă față în față cu Suzuki Jimny, SUV-ul japonez copiat aproape în întregime după Jeep. Britanicii de la Top Gear au testat iar mașina românească și au fost plăcut surprinși de Duster.

Dacia Duster și Suzuki Jimny sunt două dintre cele mai accesibile SUV-uri de pe piață în acest moment.

De fapt, se mențin de câțiva ani între aceste standarde, iar Dacia, o marcă atât ieftină, cu lipsurile ei și atât de criticată chiar de către clienții autohtoni, poate face față cu succes în competiția cu mașini de la mărci considerate mult peste brandul de la Mioveni.

Când pui Top Gear și Dacia în aceeași frază, e ca și cum ai spune foc vs. apă. Englezii nu prea sunt fascinați de mașinile din estul Europei. E suficient să-ți amintești de „nebuniile” și jignirile lui Jeremy Clarkson ca să-ți dai seama. Nu e cazul acum.

Duster vs. Jimny

Dacia a evoluat mult în ultimii ani, iar asta se observă la performanțele obținute pe teren, nu în garajele de testare cu echipamente sofisticate și discutabil de precise.

Așa arată Suzuki Jimny

Evident, Suzuki Jimny nu este un rival impunător pentru Duster, chiar dacă îți dă impresia că ar fi un fel de „Jeep” numai bun de condus prin Africa sau Australia. În realitate, Jimny nu e mai bun decât SUV-ul românesc când vine vorba de off-road și cu atât mai puțin când vorbim de rularea pe șosea.

Și, iată de ce cred eu că Suzuki a copiat cam mult de la Jeep pentru acel Jimny

O spun englezii, așa că avem și noi ocazia să ne umflăm în pene pentru că nu auzi prea des laude de la britanici.

„După ce conduci un Jimny, Duster e ca un instrument de precizie. Direcția ușoara, rapidă și precisă, precum și schimbătorul de viteze, dar și suspensia par să producă un nou concept numit calitatea plimbării”, spun cei de la Top Gear despre mașina produsă la Mioveni.

Mașina românească, mai tare…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.