De ce eroii din filme care sunt, de fapt, răufăcătorii

0

În filmele pe care le vedem, personajele pozitive și cele negative sunt de obicei foarte bine delimitate. Producătorii de film nu fac o sarcină dificilă din a înțelege cine sunt eroii și cine sunt răufăcătorii.

Cu toate astea, în unele filme lucrurile stau chiar pe dos. Deși nu ai crede asta, unii eroii sunt – la o privire mai atentă – chiar răufăcătorii. Nu vorbim aici de anti-eroi, ci de protagoniști iubiți. Cu acei protagoniști ținem și avem senzația că orice ar face, ei iau deciziile corecte.

Poate nu ți-ai dat seama de asta la o primă vizionare, dar eroii de mai jos sunt, de fapt, adevărații răufăcători din poveștile lor.

Peter din „Peter Pan”

Pe internet găsești multe teorii legate de Peter Pan – unele mai credibile, altele mai puțin. Una din ele, deși pare nebunească la început, are însă foarte multe sens. Mai exact, unii fani ai poveștii sunt de părere că Peter Pan probabil îi ucide pe băieții pierduți pe măsură ce aceștia cresc și ajung să fie prea „adulți” pentru Tărâmul de Nicăieri.

De unde și până unde această teorie? De la un pasaj din cartea Peter Pan, scrisă de J. M. Barrie: „Băieții de pe insulă variază, bine-nțeles, ca numere… iar când par să crească, ceea ce este împotriva regulilor, Peter îi subțiază”. Oricum ai interpreta, acel „îi subțiază” nu poate reprezenta altceva în afară de „îi omoară”.

Rose din „Titanic”

eroi care sunt raufacatori

Ai crede că motivul pentru care se află pe această listă este că nu i-a făcut loc lui Jack pe bucata plutitoare de ușă și l-a lăsat să moară în oceanul înghețat. Dar nu e asta – la urma urmei, poate că Jack ar fi avut loc pe platformă, poate nu.

Încă din tinerețe, Rose s-a dovedit a fi o femeie răsfățată și oarecum egoistă, începând de la felul în care a acceptat să se căsătorească cu Cal pentru banii lui, ca mai apoi să îl înșele (da, Cal…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.