De ce e cel mai prost moment să fii bugetar în România

0

Bugetarii au locuri de muncă „călduțe”, au program redus și zile libere de la stat. Totuși, poate nu e cel mai bun moment să fii bugetar în România.

Veștile nu sunt bune pentru bugetari, dacă este să ne luăm după această scrisoare trimisă de Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor, tuturor instituțiilor publice din țară.

„Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”, scrie senatorul USR Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Finanțelor spune că ordonatori principali de credite au obligația de a se încadra în cheltuielile aprobate prin buget, iar asta înseamnă fie o restructurare de personal, fie o reducere corespunzătoare a salariilor.

Conform datelor publicate  de Institutul National de Statistica, salariul mediu în administratia publică a fost de peste 4.200 de lei în 2018, in timp ce un angajat în mediul privat câștigă, în medie, aproximativ 2.600 de lei net.

PSD dă, PSD ia: Teodorovici vrea să taie salariile bugetarilor

Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul adoptat în primăvară să nu ducă la deficite bugetare. Toate astea după ce PSD a aprobat creșteri de salarii pentru bugetari, fără să se uite dacă guvernul chiar și le permite.

Teodorovici roagă Ministerul Muncii să i se comunice în fiecare săptămână ce măsuri au fost luate pentru ca aceste cheltuilei să se încadreze în buget.

„După ce au adoptat pensii speciale și au crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.