De ce Coca-Cola din România și alte țări are alt gust față de Cola din Vest

0

Coca-Cola este prezentă în peste 200 de țări din întreaga lume, însă rețeta nu este aceeași. De ce o Cola de aici nu este la fel ca cea din Germania?

Comisia Europeană a analizat 1400 de produse alimentare din 19 țări din UE pentru a vedea dacă chiar există un dublu standard atunci când vine vorba de calitatea produselor vândute în Uniunea Europeană.

Președintele Jean-Claude Juncker a anunțat în 2017 că vrea să determine dacă acest dublu standard în privința alimentației din UE este adevărat sau nu. Cu alte cuvinte, a vrut să afle dacă est europenii din UE consumă alimente mai proaste (cu ingrediente de calitate inferioară) decât vest europenii din Uniune.

Răspunsul? Cam da, produsele nu sunt aceleași din toate piețele UE. 9% din produsele testate au avut compoziții diferite, deși ambalajul era la fel, iar 22% dintre produse aveau compoziții diferite, iar ambalajul era similar.

Hai să luam cazul clasic Coca-Cola. Există foarte mulți din România care consideră că băutura Cola consumată prin alte țări vestice precum Germania, Marea Britanie sau SUA are un alt gust față de cea de la noi din țară. Adevărul este că rețeta este diferită.

S-au luat 18 sticle de Coca-Cola din 18 țări UE (Danemarca, Ungaria, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Spania, Franța, Grecia, Croația, Italia, Lituania, Letonia, Malta, Olanda, Polonia, Slovenia și Slovacia) și au fost analizate. Din păcate, România nu a făcut parte din studiu.

Cum se schimbă rețeta Coca Cola

În primul rând, putem vedea că diferă cantitatea de zahăr din 100 de grame. În unele țări vedem 10,6 grame de zahăr, în altele 11,2 grame de zahăr. Asta face ca și valoarea energetică să crească (190 kj/100 grame sau 180 kj/100 grame).

În România, valoarea energetică a 100 ml de Cola este de 180 kj. Putem observa că în 14 țări se folosește apă, iar în altele fie apă carbogazoasă (carbonated),…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.