de ce a fost blocat numele unei companii

0

Un videoclip promoțional pentru Leica, producătorul german de camere, a iscat controverse în statul comunist, care nu a fost deloc mulțumit.

Videoclipul de cinci minute se numește The Hunt și înfățișează momente întunecate din timpul protestelor din Piața Tiananmen din China anului 1989, văzute din perspectiva unor fotojurnaliști.

În urma evenimentelor de atunci au murit peste 10.000 de oameni.

Leica încearcă să se distanțeze acum de respectivul videoclip după ce China a interzis folosirea denumirii companiei pe rețeaua socială chineză Weibo. Aparent, problema ar fi faptul că acțiunea din videoclip se petrece în timpul protestelor din piața Tiananmen. „Povestea masacrului este interzisă în manuale, în mass-media și în toate celelalte contexte publice”, spune Perry Link, un cercetător de limbă și literatură chineză.

Ca urmare, China a interzis publicarea oricărei postări pe Weibo care conține cuvântul „Leica”, fie el în engleză sau mandarină.

Montajul este unul fictiv, dar cea mai controversată imagine înfățișează un jurnalist străin care încerca să documenteze împușcăturile armatei chineze îndreptate către protestatari. Acesta este confruntat și urmărit apoi de soldații chinezi.

Videoclipul nu menționează exact că este vorba chiar de protestele din Piața Tiananmen. Totuși, ne arată la început că evenimentele au loc în 1989, la Beijing.

Cine a realizat videoclipul care a dus la interzicerea Leica în China

Videoclipul a fost postat atât pe Twitter cât și pe YouTube și a fost creat de o agenție de publicitate braziliană. Aceasta mai colaborase în trecut cu Leica. Totuși, compania producătoare de echipament foto menționează că nu are nicio legătură cu videoclipul respectiv.

„Leica Camera AG trebuie așadar să se distanțeze de conținutul prezentat în videoclip și regretă orice neînțelegere sau concluzii false care ar fi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.