De ce a ales Nicolae Stanciu banii arabilor în detrimentul performanței

0

Soluția aleasă de Stanciu, Al-Ahli (Arabia Saudită), i-a uluit și pe federali, care sperau ca transferul de la Sparta Praga să nu se confirme. ‘M-aș fi așteptat să facă pasul într-un campionat mare din Europa. Avea toate calitățile pentru acest lucru. Sper ca informația să nu fie adevărată. Lăsați-mă să cred că încă nu s-a transferat‘, a declarat Burleanu, într-o conferință de presă.

După o afirmație similară a lui Ionuț Lupescu, pe atunci director general al FRF, față de nivelul redus al fotbalului arab, Mirel Rădoi, pe atunci orgolios și component al unei formații din zona Golfului, s-a retras de la națională. Lupescu a criticat nivelul scăzut al fotbalului din zona petro-dolarilor.

Marele vis: ‘Vrea ca nimeni din familia lui să nu mai muncească vreodată’. A început de la 100 de dolari salariu

În toamna anului 2016, Libertatea a mers pe urmele fotbalistului lansat de Apulum, propulsat de Vaslui, dar remarcat la Steaua (actuala FCSB), apoi transferat la Anderlecht Bruxelles și la Sparta Praga. Cu acel prilej, am aflat care este marea dorință a jucătorului: nu să facă mare performanță în fotbal, ci să câștige cât mai mulți bani de pe urma acestei activități sportive.

Visul lui Stanciu este să-și ajute financiar familia. ‘Vrea ca nimeni din familia lui să nu mai muncească vreodată’, a dat din casă antrenorul Nicolae Alexandru Kalanyos, cel care l-a descoperit.

Antrenorul Nicolae Alexandru Kalanyos, cel care l-a descoperit pe Stanciu       FOTO: Dumitru Angelescu

Vândut de Apulum la FC Vaslui pentru 240.000 de euro, Stanciu a trăit prost, la Alba Iulia. Avea 100 de euro salariu, la tineret. Apoi, la Vaslui a sărit la 6.000 de euro pe lună, dar n-a fost plătit la centimă. În primul sezon la Steaua, a câștigat 6.000 de euro, în al doilea – 8.000 de euro, iar în al treilea – 10.000 de euro. După meciul amical România –…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.