De acum Facebook accepta folosirea unei chei digitale de acces

0

Şi asta e un lucru bun pentru că Facebook începe să fie folosit tot mai des ca şi metoda de acces pentru alte conturi. Mai nou poţi să îţi faci cont cam pe orice pagină web cu un singur click. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe butonul “Log în with Facebook”. Aşadar Facebook-ul devine contul de referinţă pentru multe alte conturi. Dar ce faci ca să îl protejezi? Ei bine acum ai acces la o nouă metodă de securitate prin folosirea unei chei digitale de acces.

Acesta cheie digitală de acces face parte dintr-o metodă de autentificare în doi paşi. Prima oară bagi parola ca de obicei, dar îl loc să te loghezi PC-ul îţi va cere şi cheia de acces. Cheile digitale de acces se folosesc de ceva vreme şi se aseamănă foarte mult cu un stick USB. Iar acum această metodă de autentificare poate fi folosită şi cu Facebook.

Metoda de autentificare în doi paşi combina protocolul de logare cu parolă/PIN cu ceva ce deţii fizic cum ar fi o stick USB/card. O foloseşti deja chiar dacă nu ţi-ai dat seama şi s-ar putea să o foloseşti destul de des. Foloseşti accesul în doi paşi atunci când mergi să îţi scoţi bani de la bancomat. Ai un card fizic pe care trebuie să îl introduci în bancomat, după care introduci PIN-ul pe care trebuie să îl ţi minte. Cardul nu funcţionează fără PIN şi nici PIN-ul nu este util fără card.

Activând acesta metodă de acces la Facebook nu trebuie să îţi mai faci griji că cineva îţi va fura parola. Îţi poţi adăuga o cheie digitală de acces din setările de la Facebook sub rubrica Securitate. Aceste chei digitale de acces mai pot fi folosite şi pentru securizarea altor conturi cum ar fi Google sau Dropbox. Cheia digitală de care îţi vorbesc se bazează pe un standard numit Universal Second Factor (U2F) care îţi permite logarea prin apăsarea unui singur buton de pe cheie. În acelas timp nu necesită instalarea unui driver şi va fi recunoscută indiferent de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.