Danemarca a zdrobit Franţa în prima semifinală a Campionatului Mondial! Cifre dezastruoase ale naţionalei care a dominat handbalul mondial în ultimii 25 de ani

0

Danemarca este prima finalistă a Campionatului Mondial de handbal masculin, după ce a surclasat Franţa la Hamburg cu scorul de 38-30. Adversara selecţionatei conduse de Nicolaj Jacobsen va fi decisă în această seară, după partida Germania – Norvegia, care va începe la ora 21:30.

Franţa a dominat handbalul mondial în ultimii 25 de ani, reuşind să ajungă de 11 ori în ultimele 13 ediţii cel puţin în semifinalele competiţiei, iar în 10 ocazii a fost pe podium (şase titluri mondiale câştigate). Poate pentru prima dată însă în această perioadă, cei supranumiţi „Experţii” au fost dominaţi de o manieră categorică. Danemarca a prins o zi fabuloasă şi nu i-a oferit nicio speranţă adversarei.

Franţa a fost trădată în primul rând tocmia de apărare, punctul forte care i-a adus nenumărate victorii mari. Mikkel Hansen a prins o formă sportivă de vis şi a făcut ce a vrut în faţa francezilor. Danemarca a luat avans încă după primele minute, iar diferenţa a crescut treptat, pe măsură ce băieţii lui Didier Dinart au început să acumuleze erori şi în atac. Nordicii au marcat la fiecare atac, prima intervenţie în poarta Franţei fiind consemnată abia în minutul 28, după o paradă a lui Cyril Dumoulin. Diferenţa pe tabela de marcaj era deja de şase goluri, atinsă pentru prima dată în minutul 23 (scor 16-10). Patru goluri au fost realizate fără nicoiun efort, în poarta goală. La pauză, Danemarca a încheiat cu 21-15, fiin superioară la toate capitolele. Campionii en-titre au fost zero pe apărare, astfel că nu au reuşit să plece nici pe contraatac. Extremele Guigou şi Porte au fost, la rândul lor, inexistente.

În partea secundă, Didier Dinart a apelat la jucătorii cu mare experienţă în tentativa de a reveni, la Nikola Karabatic şi Luc Avalo, dar jocul Franţei nu s-a îmbunătăţit…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.