Dan Petrescu este la al treilea titlu de campion ca antrenor în 10 ani, al doilea la rând cu CFR Cluj: ”Sunt prea buni, m-au îmblânzit”

0

Eduard Apostol

Libertatea: Domnule Petrescu, felicitări, din nou, care este rețeta victoriei?
Dan Petrescu: Mă lipesc la trofee. Ca să fim sinceri până la capăt, meritul cel mai mare îl au ceilalți trei antrenori ce-au fost înaintea mea, aici. Edi Iordănescu, Toni Conceicao, Alin Minteuan. Eu am fost doar atacantul lor, cu toate că am avut cea mai grea misiune, fiindcă dacă ratam, doar eu eram principalul vinovat.

Ați avut vreun moment dat emoții că ați putea rata?
La pauză, acum trei etape, Viitorul ne conducea la Cluj cu 1-0. Dar am avut o discuție cu jucătorii. „Lumea îi reține în istorie doar pe învingători” și „Doar trofeul pe care-l veți avea în brațe contează” au fost doar câteva chestii pe care le-am spus jucătorilor. Au dovedit că au mare caracter. Apropo, nu e așa că m-ați văzut mai calm în ultimele săptămâni, luni?

Da, așa e.
Știți de ce? Am așa o mare încredere în acești fotbaliști, sunt foarte, foarte buni. Înainte, da, spuneam că sunt dictator, dar caracterul și forța lor m-au îmblânzit. Dacă aș avea o baghetă magică, i-aș întineri! Nu știu unde vom găsi jucători de asemenea valoare, precum cei pe care-i numiți voi bătrâni.

”Vom câștiga iar în 2020”

Cum veți sărbători?
– A fost petrecere duminică noapte, ne recuperăm luni, iar de marți turăm motoarele. Vine meciul cu Steaua în ultima etapă, sunt orgolii, în niciun caz nu vreau să pierdem, trebuie să încheiem play-off-ul fără eșec. Apoi, un pic vacanță și cantonament fiindcă pe 9 sau pe 10 iulie începem preliminariile Champions League. Cred că vom mai face 4-5 transferuri, trebuie, dar jucători liberi de contract, n-avem bani de alții. Oricum, să-i aleg eu, fiindcă atunci când s-a adus ceva după mine, nu a reușit aici.

Iar la anul?
– Vom câștiga iar cu transferurile de care vorbesc eu! Sper să luăm jucătorii pe care mi-i doresc şi care să ne aducă un plus, dar în acelaşi timp,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.