Dacia face vânzări record, dar România tot e un fel de „cimitirul” SH al Europei

0

Un număr record de înmatriculări de autoturisme noi Dacia a fost înregistrat încă din prima lună a anului 2019. Mașinile românești încă sunt foarte populare, dar tot suntem țara mașinilor second-hand, al căror număr e în continuare mai mare decât al celor noi.

În alte articole similare am menționat că 2018 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru marca românească, dar compania a continuat să ocupe poziția dominantă și la începutul lui 2019.

De zece ani n-au mai fost înmatriculate atât de multe mașini la începutul unui an, într-o singură lună. A devansat cu 19% valoarea automobilelor Dacia înmatriculate în aceeași perioadă în 2017.

Au fost înscrise în circulație 5.267 de autoturisme Dacia, cu 45.78% mai multe decât cele înmatriculate în ianuarie 2018. Desigur, achizițiile au fost făcute în luna decembrie a anului trecut, dar tot este o valoare mare față de anii precedenți.

Și, evident, dacă celor de la Dacia le merge bine, e valabil și pentru Renault, care, de asemenea, a avut o creștere spectaculoasă (70%) față de aceeași perioadă de anul trecut – au fost înmatriculate 1.231 de mașini Renault.

Volkswagen, în scădere față de Dacia

Și anumite mărci de import au cunoscut o creștere a numărului de automobile înmatriculate în România, cum ar fi Toyota și Nissan, dar nu la fel se poate spune și despre Volkswagen, care, într-una din rarele ocazii, a înregistrat o scădere neașteptată. Doar 790 de modele Volkswagen au fost înscrise în circulație în luna ianuarie 2019. Alte mărci care au suferit un regres sunt Opel (-24,8%), Mercedes-Benz (-29,5%) și Kia (-43%).

După cum o să vezi în tabelul de mai jos, cel mai căutat model al brandului de la Mioveni a fost din nou Logan, primul în clasament, urmat apoi de Duster, dar și de Dacia Sandero. Imediat sub marca de românească se situează Renault Clio, iar apoi Skoda Octavia, care e în…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.