Dacia Duster, locul 3 în topul celor mai vândute SUV-uri subcompacte de volum din Europa. Ford Ecosport ocupă poziția a șasea

0

Dacia Duster ocupă locul 3 într-un clasament al celor mai vândute SUV-uri subcompacte de volum din Europa în primele nouă luni ale anului, în timp ce Ford Ecosport este pe locul 6.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

SUV-urile au înregistrat o creștere spectaculoasă a vânzărilor în Europa în ultima perioadă, iar printre cele mai populare se numără cele din segmentul B. Acest lucru determină producătorii să lanseze noi modele, iar Volkswagen este cel mai bun exemplu, în contextul în care proaspăt lansatul T-Roc va fi urmat în scurt timp de T-Cross.

Pentru moment, vânzările sunt însă dominate de modele consacrate, iar Renault Captur ocupă prima poziție în clasament în primele nouă luni ale anului. Modelul francez a avut peste 173.000 de clienți în acest an, în creștere cu 12% comparativ cu perioada similară din 2017.

Cu vânzări în stagnare, Peugeot 2008 ocupă poziția a doua, însă constructorul francez are motive de îngrijorare. Cea mai mare amenințare vine în prezent de la Dacia Duster, care ocupă locul 3 cu 139.386 unități, la numai 500 de unități în spatele lui 2008. Modelul de la Mioveni a raportat o creștere a vânzărilor de 30%.

Pe de altă parte, podiumul este atacat puternic și de Volkswagen T-Roc, care ocupă locul 4 cu 110.000 de unități și este urmat de Opel Mokka cu aproape 100.000 de unități după o scădere abruptă de 28%.

Celălalt SUV produs în România, Ford Ecosport, ocupă poziția a șasea cu aproape 85.000 de unități, ca urmare a unei creșteri cu 66%. De altfel, cu excepția lui Crossland X (locul 9), modelele cu cea mai mare creștere a vânzărilor în top 10 au fost Duster și Ecosport. Ultima poziție în top 10 este ocupată de un alt model proaspăt lansat, și anume Seat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.