Dacia a avut cea mai mare creștere în Europa la înmatriculările de mașini noi în luna martie: aproape 59.000 de unități, cu 22% în plus

0

Dacia a înmatriculat peste 59.000 de mașini în Europa în luna martie și a înregistrat cea mai mare creștere procentuală, de 22%. Pe primele trei luni, Dacia a depășit pragul de 145.000 de unități după o creștere cu 13%.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Datele oficiale publicate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa arată că Dacia a fost constructorul care a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de înmatriculări de mașini noi în luna martie.

Astfel, constructorul cu sediul central la Mioveni a înmatriculat 59.475 unități în cursul lunii martie, în creștere puternică cu 21.6% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Singurii constructori care au mai înregistrat creșteri consistente au fost Lancia (+15.3%) și Mitsubishi (+17%), însă pe fondul unor volume mai mici.

În acest context, la nivelul primelor trei luni ale anului, Dacia a ajuns la 145.582 de unități, în creștere cu 12.6% comparativ cu perioada similară din 2018. De altfel, Dacia ocupă locul trei la nivel european și în topul mărcilor cu cea mai mare creștere a înmatriculărilor la nivelul primelor trei luni, fiind depășită doar de Lancia (+35%) și Mitsubishi (16.8%).

Dacia a reușit astfel să-și consolideze puternic prezența pe piața europeană, în contextul în care ACEA a raportat o scădere cu 3.6% a înmatriculărilor la nivelul Europei pentru luna martie, de la 1.83 la 1.77 de milioane de unități. De asemenea, pe primele trei luni ale anului, scăderea a fost de 3.2%, de la 4.28 la 4.14 milioane de unități.

Practic, cei mai mulți constructori auto din Europa au raportat înmatriculări în scădere, iar printre puținii care au reușit să încheie primul trimestru pe plus s-au numărat, pe lângă cei trei…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.