cum vor fi descoperite problemele în timp real

0

Cutiile negre de la bordul avioanelor sunt importante în determinarea motivului pentru care un avion s-a prăbușit (sau a avut probleme). Acum, doi lideri în aviație colaborează pentru a revoluționa felul în care datele, în cazul unui accident aviatic, sunt obținute.

Cele două companii, Honeywell și Curtiss-Wright Corp., lucrează la dezvoltarea unei tehnologii pentru cutiile negre de la bordul avioanelor. Vor mări capacitatea internă de stocare și, pentru prima dată, vor folosi conectivitatea prin satelit pentru a putea recupera imediat și de la distanță datele de la bordul aparatelor de zbor, în cazul unui accident. Dispozitivele vor permite proprietarilor, operatorilor și producătorilor să poată accesa în timp real date critice legate de aparatul de zbor.

Sursă importantă de date, cutiile negre au ajutat la îmbunătățirea standardelor de siguranță în materie de aviație de la introducerea lor, în 1950. Ele furnizează informații vitale legate de nivelul de combustibil, altitudine, performanța motoarelor, temperatură, direcție, viteză etc. Astfel, în cazul unui accident, anchetatorii pot folosi aceste date pentru a înțelege șirul evenimentelor care au condus la prăbușirea avionului, dar sunt utile și pentru a lua măsuri mai bune, care fac zborurile ulterioare mai sigure.

O cutie neagră este formată din două componente: Cockpit Voice Recorder (CVR), care înregistreză sunetele din cabina de pilotaj și Flight Data Recorder (FDR), care întregistreză datele tehnice. Cele două companii oferă fie CVR, fie FDR, ca aparate de sine stătătoare, sau combinate într-un recorder care oferă ambele tipuri de date.

Dezavantajul cutiilor negre este că acestea sunt destul de dificil de localizat și recuperat după un accident aviatic. Au fost mai multe cazuri în care cutia neagră nu a fost niciodată găsită, după prăbușirea unui avion. În ciuda importanței lor, cutiile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.