cum te „țepuiesc” asiguratorii cu tarife mai mici

0

Tarifele RCA tind să scadă, dar cresc costurile daunelor și reparațiilor. Problema e că asiguratorii nu ți le plătesc în totalitate, deși sunt obligați prin lege să o facă.

România este țara paradoxurilor și când vorbim de polița obligatorie RCA.

Chiar dacă ți se pare că uneori plătești mai puțin pentru RCA (deși, sunt convins că nu ai observat asta pentru că e greu de crezut că ar fi posibil), nu ai motive de bucurie. Există și reversul: în ultimii doi ani, prețurile manoperei și a pieselor de schimb au crescut cu până la 39%.

Dar, în aceeași perioadă de timp, trebuie spus că RCA a scăzut din cauza deprecierii leului, iar rata combinată a daunei a devenit din nou supra-unitară. La fel se întâmplă și pe segmentul CASCO.

Asiguratorii RCA nu-ți respectă drepturile și știi asta deja

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) primește tot mai multe reclamații și sesizări din partea consumatorilor și a service-urilor. Aceștia atrag atenția asupra faptului că asiguratorii refuză să le plătească în totalitate costul daunelor.

Tot asiguratorii te „țepuiesc” și când vine vorba de acea perioadă de nefolosință, adică perioada în care ai mașina în service. Prin lege, asiguratorii sunt obligați să acopere inclusiv problemele cauzate păgubitului de lipsa automobilului. Asta include plata unei mașini la schimb, pentru această perioadă, mașină care este, de multe ori, oferită chiar de firme care aparțin sau sunt partenere service-urilor. În acest zone există situații când firmele de asigurare au refuzat să plătească invocând fie tarifele prea mari pretinse de service-uri, fie alte posibile nereguli.

ASF atrage atenţia că asigurătorii trebuie să respecte prevederile legale şi să plătească tarifele cerute de service-uri, nu doar pentru manoperă şi piesele de schimb necesare lichidării daunei, ci şi costul maşinii închiriată de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.