Cum să-ți păstrezi cel mai bine intimitatea online

0

Odată ce ești online, nu poți face prea multe pentru a-ți ascunde activitatea de giganții tech. Totuși, există soluții pentru o mai bună confidențialitate.

Companii precum Facebook sau Google pot vedea absolut tot ce faci pe internet, chiar și atunci când ești pe site-uri terțe, iar noi suntem conștienți de toate astea.

Probabil fiecare dintre noi a încercat măcar o dată să-și ascundă activitatea prin activarea modului incognito din browserul pe care îl folosește. Aparent, nu ai rezolvat mare lucru atunci când ai făcut asta. Contrar sentimentului confidențialitate pe care ți-l dă modul incognito de pe browser, acesta nu pare să-ți protejeze intimitatea la fel de bine precum credeai.

Modul incognito este creat pentru a ascunde urmele lăsate de activitatea online doar de pe dispozitivul pe care îl folosești, nu și de pe web. Deși activitatea ta nu va putea fi văzută de computerul tău, asta nu împiedică giganții tech să colecteze informațiile despre tine. Mai ales dacă ești logat pe site-uri.

Dacă ești conectat la conturile de Google sau Facebook, acestea îți vor putea vedea activitatea online, indiferent dacă folosești modul incognito sau nu. Deci nu prea ai parte de confidențialitate.

Alte măsuri de securitate sunt extensiile din cadrul browser-urilor, de genul script, cookie sau ad blocker. Acestea te ajută să blochezi informațiile transmise către companii. Dar cele mai multe site-uri au nevoie de script-uri sau cookie-uri pentru a funcționa și îți cer să le dai permisiunea să le folosească ca să ai acces la informațiile de pe site. Odată ce faci asta, activitatea ta este din nou la îndemâna companiilor.

Care este cea mai bună soluție pentru confidențialitate

O tehnică de păstrare a confidențialității online care capătă tot mai multă atenție o reprezintă compartimentarea browserelor. Dar ce înseamnă asta? Pe scurt, folosirea mai multor…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.