Cum să-ți aranjezi biroul ca să stai corect la PC și să nu ai probleme

0

Petreci opt ore la birou și din acele ore, probabil cinci sau șase stai pe scaun în fața unui monitor. Cum să eviți durerile de gât și de spate?

Când stai la birou atât de mult timp pot apărea dureri de spate, de gât sau la încheieturi. Ca să minimizezi acest efect trebuie să urmezi sfaturile lui John Cinkay, specialist de la Hospital for Special Surgery.

Înălțimea unui birou este între 73 și 76 de centimetri, iar tu trebuie să-ți setezi scaunul în funcție de asta. Nu poate fi nici prea jos, nici prea sus. Atunci când stai la birou, coatele trebuie să fie îndoile la 90 de grade, iar talpile să-ți atingă podeaua. Dacă ești prea scund atunci poți să-ți pui un suport pentru picioare sau orice altceva.

În al doilea rând, trebue să-ți ajustezi monitorul. Acesta nu trebuie să fie nici prea aproape, dar nici prea departe. Trebuie să te asiguri că poți să citești ce scrii fără să-ți schimbi poziția. Distanța dintre tine și monitor trebuie să fie cât brațul tău. Întinde mâna și atinge ecranul cu degetele.

Fie dai monitorul mai în spate, fie te ajustezi tu. De asemenea, marginea superioară a ecranului ar trebui să se afle la nivelul ochilor. Dacă nu poți face asta, atunci pune o cutie sub monitor sau ceva care să ridice ecranul.

Cum să stai la birou ca să scapi de dureri de spate și de gât

Dacă folosești un laptop atunci poți să folosești un stand și să iei o tastatură și un mouse wireless.

Dacă lucrezi cu două monitoare trebuie să stabilești care este cel mai important și pe acela să-l ai direct în față. Dacă ambele sunt la fel de importante atunci privirea trebuie să-ți cadă fix între ele.

Tastatura și mouse-ul ar trebuie să fie unul lângă altul, iar atunci când folosești mouse-ul asigură-te că-l miști din cot, nu din umăr, astfel eviți durerile de umăr.

Dacă ai un telefon la birou atunci este important să-l amplasezi pe…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.