Cum să nu sărăcești de pe urma jocurilor gratuite ca Fortnite

0

În trecut, majoritatea jocurilor aveau un preț, iar copiii trebuiau să ceară părinților bani pentru a-l cumpăra apoi nu mai exista pericolul de a cheltui alți bani. Azi, jocurile gratuite au produs o pagubă de 6.000 de lei unor părinți din România.

De atunci, studiourile de jocuri au trecut către modelul freemium, adică jocul este gratuit, dar jucătorii pot face achiziții în interiorul jocului pe diferite obiecte virtuale. Acesta s-a dovedit a fi un model de succes pentru dezvoltatorii de jocuri deoarece pragul de acces era eliminat apoi achizițiile erau văzute ca fiind mici (câțiva lei).

Totuși, câțiva lei sau euro de la milioane de jucători se traduce în venituri consistente.

Cum să cheltuiești sute și mii de lei pe un joc gratuit

În județul Timiș, doi băieți în vârstă de șase, repectiv șapte ani, au cerut permisiunea părinților de a achiziționa un obiect în cadrul unui joc de doar șase lei, însă copiii au mers mai departe și părinții s-au văzut nevoiți să plătească 700 de lei, respectiv 6000 de lei, potrivit unei mărturisi a unor părinți în cadrul matinalului Virgin Radio.

Aceștia nu au menționat despre ce joc este vorba, însă ar putea fi unul dintre jocurile populare din acest moment precum Fortnite sau PUBG. Jocurile sunt gratuite și oricine le poate instala pe telefon, computer sau pe consolă (PUBG este gratuit doar pe smartphone).

Astfel de lucruri nu se întâmplă doar în România, ci în toată lumea. Anul trecut, un băiat de 12 ani din Scoția a dat aproape 800 de dolari pe achiziții în interiorul Fortnite. Banii au venit din contul tatălui.

Cazul acesta este unul fericit pentru că se pare că Epic Games a returnat banii cheltuiți de copil, fără știrea părintelui.

Totuși, companiile care administrează astfel de jocuri fac sute de milioane de dolari datorită achizițiilor din aplicație (in-app purchases). Practic, jucătorii pot…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.