Cum protejezi iarna caroseria mașinii de murdărie și zgârieturi

0

Caroseria mașinii tale suportă în timpul mersului impactul cu o mulțime de particule care pot afecta vopseaua în timp. Prin urmare, ceara este soluția ideală ca s-o protejezi, dar mulți șoferi n-o mai aplică și în sezonul rece.

Și e cea mai mare greșeală. Dacă există o perioadă din an când trebuie neapărat să ceruiești caroseria mașinii, atunci este iarna. Nu doar primăvara și vara, când ți se pare că e mai puțină mizerie. Evident că-ți place să-ți vezi propria reflexie pe caroserie în zilele însorite de vară și ai mari șanse să se păstreze astfel mult timp, pentru că plouă mai puțin sau deloc.

Totuși, iarna trebuie să acorzi cea mai mare atenție protejării caroseriei. Multe spălătorii auto au început să folosească ceară în soluțiile cu care-ți curăță automobilul, dar nu este eficientă.

Cel mai bine este să-ți cumperi tu, separat, un tub sau o sticlă de ceară (preferabil una specializată pe culoare, nu universală) și să lustruiești toată suprafața caroseriei care este acoperită cu vopsea.

Cum se face că tocmai iarna, când mașina e mai mult murdară, are nevoie de ceară? Păi, dintr-un motiv oarecum evident: toți factorii de mediu și particulele care se depun pe ea. Ceara acționează ca o “haină” de iarnă pentru caroserie, un strat protector care scade riscul de zgârieturi și de coroziune.

Materialul antiderapant, mai ales sarea, care se aruncă pe șosele pentru a spori siguranța la condus, este foarte nociv pentru caroserie. Sarea are efect coroziv și dacă pătrunde alături de apă în anumiți “pori”, acolo se poate dezvolta rugina cu timpul. Acești “pori” nu sunt vizibili cu ochiul liber (la început), dar pot fi acoperiți cu ceară.

În plus, aceasta te va ajuta să-ți deszăpezești mașina mai ușor, iar gheața nu se va mai lipi direct de vopsea. Când vehiculul este cald, fulgii de zăpadă nu se mai acumulează…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.