Cum funcționează noul Wet Mode de la Porsche? VIDEO

0

Porsche 911 este disponibil, în premieră, cu un nou sistem de asistență. Este vorba despre Wet Mode, funcția  care garantează stabilitate maximă și atunci când mașina rulează pe o suprafață cu aderență redusă.

Prezentat în luna noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles, noul Porsche 911 vine cu un sistem revoluționar, care detectează suprafața udă și oferă setările corespunzătoare pentru stabilitate maximă.

Noul Porsche 911 (11)

“Wet Mode a fost dezvoltat pentru a-i oferi șoferului un sprijin semnificativ în condiții de carosabil ud. Nu restricționează puterea maximă a motorului și nu limitează viteza maximă, dar nici nu ar trebui folosit ca o garanție a siguranței rulând prea tare în condiții de carosabil ud. Ar trebui privit ca un sistem de asistență”, explică August Achleitner, cel care coordonează de ani buni dezvoltarea lui 911.

Așadar, Wet Mode detectează automat carosabilul ud și îl avertizează pe șofer că există riscul de acvaplanare. Semnalul este transmis cu ajutorul unor senzori aflați în jantele față, care identifică apa dislocată de roți.

În cazul în care sistemul detectează o suprafață udă, sistemele Porsche Stability Management (PSM) și Porsche Traction Management (PTM) sunt precondiționate corespunzător, intervenind rapid. În plus, un avertisment vizual își face apariția pe display, în dreapta turometrului, pentru ca șoferul să înțeleagă că suprafața pe care rulează prezintă un risc mare. Sistemele îi recomandă celui aflat la volan să activeze Wet Mode manual, fie prin intermediul butonului nou din consola centrală, fie prin intermediul comutatorului de pe volan, atunci când mașina este echipată cu pachetul opțional Sport Chrono.

Noul Porsche 911 (12)

Odată activat modul de rulare pe suprafețe ude, sistemele PSM, PTM, PTV (Porsche Torque Vectoring) sunt adaptate pentru a garanta stabilitate la nivel maxim. Astfel, de la o viteză de 90 km/h, eleronul spate este extins,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.