Cum arăta viața oamenilor când cauciucul, nu plasticul, era la modă

0

Era o vreme când în America plasticul nu era materialul standard, ci mai degrabă cauciucul. În anii 1940, producția de cauciuc din America a explodat, cu doar un deceniu înainte ca varianta mult mai ieftină – plasticul – să îi ia locul.

O mulțime de produse erau realizate din cauciuc în anii 1940.  Pe atunci, acest material era amestecat cu seva latextului alb extras din arborii sharinga  din Amazon. Astăzi, cam 60% din cauciucul produs la nivel mondial este sintetic, realizat din petrol modificat, iar restul de 40% este natural.

Jurnalistul J.R. Hildebrand de la National Geographic a explicat într-un articol din National Geographic că producătorul B.F Goodrich – care azi se ocupă cu fabricarea anvelopelor – conducea industria cu produse realizate exclusiv din cauciuc. Hildebrad a descoperit pe atunci într-una din fabrici decorațiuni de Halloween, tetiere de sicriu, jucării, mingi de plajă, catetere și elastice – toate făcute din cauciuc.

Acest material era folosit și pentru costume de baie, și pentru saltele. De îndată ce rivalul său, mai ieftinul plastic, a apărut, perioada de glorie a cauciucului s-a stins.

Mai jos ai niște poze care îți arată cum era viața când cauciucul era materialul ultra-folosit, nu plasticul.

Willard Culver/National Geographic Image Collection

Cauciucul a fost folosit pentru roțile mașinilor de când acestea au început să circule pe șosele. În poza aceasta poți vedea cum un tehnician folosea un tub intern pentru a stabiliza cauciucurile.

Willard Culver/National Geographic Image Collection

Aici, un muncitor din fabrică se ocupa de niște mănuși de cauciuc. Acestea puteau fi făcute fie groase, pentru electricieni, fie subțiri ca un fir de păr, pentru medicii chirurgi.

Willard Culver/National Geographic Image Collection

Până și saltelele erau cândva făcute din cauciuc. Oamenii au descoperit o metodă de a oferi cauciucului textura de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.