Cum arată peisajul atacurilor cibernetice în 2019. La ce să fim atenți

0

Pe măsură ce tot mai mulți oameni se conectează la internet, pe atât crește și tentația hackerilor de a face viruși și a realiza atacuri cibernetice pentru a face bani. La ce să ne așteptăm în 2019?

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender observă că în 2019 vom asista la un peisaj cu amenințări informatice din ce în ce mai agresive, menite să facă mai mulți bani ca oricând.

1.    Supremația de altădată a ransomware

Anul 2018 a confirmat, din nou, că cea mai profitabilă formă de malware din istorie rămân amenințările de tip ransomware. Deși specialiștii în securitate informatică semnalează numeroase infecții zilnic, vestea bună este că expansiunea ransomware a încetinit, ajungând chiar să stagneze în ultimele luni. Deși în 2019 vor apărea noi versiuni, unele chiar mai complexe și mai greu de depistat, pagubele cauzate nu vor depăși nivelul înregistrat în acest an.

2.    Dispozitive tot mai puțin inteligente

Specialiștii în securitate informatică anticipează mai multe atacuri care exploatează dispozitivele smart. Chiar dacă legiuitorii lucrează la o modalitate de reglementare a industriei Internet of Things (IoT), atacatorii vor continua să facă bani din vulnerabilitățile identificate în diverse gadgeturi, precum monitoare de bebeluși, camere de supraveghere și aparate electrocasnice.

Tot în sfera IoT, producătorii vor migra treptat dinspre conexiuni wi-fi către LTE și dinspre ipv4 spre ipv6. Deși această schimbare promite sporirea securității acestora, cel mai probabil va deschide noi căi de atac dat fiind că e un teren complet străin pentru universul IoT.

3.    Atacurile asupra macOS, în creștere

Cota de piață tot mai mare a Apple în segmentul terminalelor desktop va determina atacatorii să construiască noi forme de malware care să infecteze Mac-uri. Datele arată nu doar amenințări construite în mod…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.