Cum arată fotbalul românesc în social media: echipele din ligile inferioare au lăsat în urmă cluburile din Liga 1. Craiova e din altă lume, Steaua şi Carmen şi-au format o bază solidă. Aţi auzit de Ozana Târgu Neamţ sau Speranţa Răuceşti?

0

Modul în care echipele din Liga 1 Betano interacţionează cu fanii în mediul online se poate situa, pe o scară de la 1 la 10, undeva lângă a doua treaptă. Există şi exemple pozitive. Dacă în campionat au pierdut teren în lupta pentru titlu, Craiova domină detaşat competiţia ]n mediul online. Suporterii olteni sunt atraşi la meciuri nu doar de aspectul noului „Oblemenco”, ci şi de campaniile de promovare făcute de club pe Facebook şi Instagram.

În mod paradoxal, echipele din ligile inferioare sunt mult mai active în social media decât majoritatea formaţiilor din Liga 1 Betano. La prima vedere, pagina de Facebook a echipei Carmen Bucureşti ne duce cu gândul la o formaţie de primă ligă, care se luptă pentru accederea în grupele cupelor europene. În realitatea, Carmen Bucureşti evoluează în Liga 4, dar clubul îşi desfăşoară activitatea într-un mod cât se poate de profesionist.

La fel se întâmplă şi în cazul Stelei, acolo unde Asociaţia Steliştilor 1947 a construit o comunitate extrem de solidă. Fiind vorba de Liga 4, meciurile sunt transmise în direct pe canalul de YouTube al AS47. Totul la iniţiativa suporterilor. Site-ul AS47 este de asemenea destul de bogat şi oferă suporterilor toate informaţiile necesare, cu privire la club, campionat, adversari, etc.

O altă echipă care se foloseşte de YouTube pentru a difuza meciurile din campionat este Flacăra Moreni. Echipa antrenată de Gabi Paraschiv, campion în 2011 cu Oţelul Galaţi, se bucură de o promovare foarte puternică şi pe Facebook. Că tot vorbim de Galaţi, trebuie menţionat şi proiectul suporterilor, care au pus pe picioare o nouă echipă, după dispariţia celei care a produs o surpriză de proporţii în prima ligă. Fiind vorba de un proiect pornit de suporteri, Oţelul Galaţi se poate mândri cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.